loading1
loading2

historia

kompania është themeluar në vitin 2004 nga arkitekti astrit nixha. pas shumë vitesh përvoje me kompaninë “Walker payne Estates” në Londër, ai u kthye në shtëpi për të qenë fillimisht partner në “nixha & partnerë” dhe më vonë, për të krijuar markën e tij.

shërbimi i ofruar nga kompania ka evoluar deri në fazat më të larta të artit, duke synuar gjithnjë krijimin e krijimtarisë unike drejt një përgjegjësie gjithëpërfshirëse sociale dhe një ndikim pozitiv në mjedis.

qasja dhe qëndrimi i lidershipit për hartimin dhe menaxhimin e projektit është nderuar me disa çmime kombëtare në “bienalen e parë të arkitekturës” përfshirë çmimin kryesor dhe çmime të shumta ndërkombëtare si: eumiesaward, a.arch, çmimin ndërkombëtar të dizajnit dhe arkitekturën bigSEE.

vlerat

përsosmëria, cilësia dhe integriteti janë ndër vlerat thelbësore të anarkisë. respekti brenda ekipeve të projekteve është thelbësore, duke marrë parasysh që arkitektura duhet të japë një kontribut pozitiv në shoqëri.

vizioni

“…jeta është perfekte, për shkak të papërsosmërive të saj … ndërtesa duhet të pasqyrojë jetën në papërsosmëritë e saj për të paraqitur një arkitekturë të përsosur …”

alt

astrit nixha

si arkitekt, ai ka mbaruar studimet në “universitetin e prishtinës” në ’91 dhe pas një dekade jetese dhe pune në Mbretërinë e Bashkuar, në kthimin e hershëm të shtëpisë ai u partner në “nixha & partnerët” në 2000 ndërsa në 2004 themeloi anark.

me mbi 25 vjet përvojë arkitekturore dhe menaxheriale, ai ndikoi në përpjekjen e brendshme të anarkisë drejt një modeli krijues dhe inovativ, në kosovë dhe jashtë saj.

puna e palodhur është njohur me çmime të shumta vendore dhe ndërkombëtare, medalje dhe përmendje të nderuara, botime në revista ndërkombëtare, prezantime dhe ligjërata në konferenca arkitektonike dhe konferenca të tjera.

astrit vazhdimisht lulëzon të përmirësohet, ndërsa ndikon në kolegët e tij dhe punën e tyre kolektive, e cila është e mirëpritur nga klientët dhe publiku i gjerë, duke i dhënë kënaqësi dhe krenari të madhe të gjithë pjesëmarrësve.